20 Ağustos 2013 Salı

İsg Sınav Sorularına İtiraz Dilekçesi İndir


İş güvenliği uzmanlığı sınavına soru itirazi için dilekçe paylaşmaya devam ediyoruz arkadaşlar.Daha önceden bir dilekçe daha paylaşmıştık.O dilekçeye İş güvenliği itiraz dilekçesi... bu yazının devamı ; İsg Sınav Sorularına İtiraz Dilekçesi başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , açıklamalı itiraz , iş güvenliği sınavı , isg , itiraz dilekçesi , soru itirazı

İş Güvenliği Sınavında İtiraz Edilebilecek Sorular İndir


18 Ağustos tarihinde yapılan iş güvenliği uzmanlığı sınavının soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandıktan sonra itiraz edilebilecek sorular ortaya çıkmış oldu.Birçok aday konu... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Sınavında İtiraz Edilebilecek Sorular başlıklı yazımızdadır.

cevap itirazı , cevaplar yanlış , iş güvenliği sınavı , itiraz dilekçesi , sonuç itiraz , soru itirazı

İş Güvenliği Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevapları Açıklandı 18 Ağustos - Sınav Soruları


18 Ağustos 2013 tarihinde yapılan iş güvenliği uzmanlığı sınavının soru kitapçıkları ve cevapları yayınlandı arkadaşlar.Aşağıdan indirip karşılaştırabilirsiniz ve cevaplara bakabilirsiniz.Umarım... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevapları Açıklandı 18 Ağustos başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , bakanlık açıklama , cevaplar , isg soru cevapları , soru cevapları , soru kitapçığı , sorular

19 Ağustos 2013 Pazartesi

İSG Katip- İsg profesyonelleri havuzu açıldı İndir


İş güvenliği profesyonelleri havuzu isg katip sistemi tarafından hizmete açıldı arkadaşlar, İSG katip sistemine e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra yukarıdaki kullanıcı bilgilerinden... bu yazının devamı ; İSG Katip- İsg profesyonelleri havuzu açıldı başlıklı yazımızdadır.

iş güvenliği uzmanlığı , isg katip , isg profesyonel havuzu

18 Ağustos 2013 Pazar

18 Ağustos Sınav Sorularını Tartışıyoruz


İş güvenliği uzmanlığı sınav sorularını tartışıyoruz arkadaşlar, sizde aklınıza gelen soruları yazarsanız yorum kısmına güzel olur.Aklınıza takılanlarıda yazabilirsiniz.Birlikte... bu yazının devamı ; 18 Ağustos Sınav Sorularını Tartışıyoruz başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , iş güvenliği sınavı , isg sınavı , soru cevapları , tartışma

18 Ağustos iş Güvenliği Sınav Soruları


Tüm iş güvenliği uzmanı adaylarına geçmiş olsun arkadaşlar.Umarım başarılı bir sınavı atlatmıssınızdır.Sınavda çıkan soruları ve cevapları hatırlayabildiğimiz,bulabildiğimiz... bu yazının devamı ; 18 Ağustos iş Güvenliği Sınav Soruları başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , 2013 sınav , cevaplar , isg sınavı , sınav soruları , tartışma

17 Ağustos 2013 Cumartesi

İnşaatın 7. Katından Düştü - İş Güvenliği Uzmani Haberleri


İnşaatta yeni işe başlayan persone 7.kattan asansör boşluğuna düştü.İnşaat sektöründeki kazaların ardı arkası kesilmiyor. Kazalar devam ediyor malesef ; Beyoğlu’nda işe başladığı... bu yazının devamı ; İnşaatın 7. Katından Düştü başlıklı yazımızdadır.

haberler , inşaat kazası , iş kazası , isg , ölümlü iş kazası , yeni başlayan personel

18 Ağustos İSG Sınavına Gireceklere Başarılar İndir


18 Ağustos tarihinde iş güvenliği uzmanlığı sınavına girecek arkadaşlara başarılar diyorum.Sitemizde birçok döküman paylaştık, umarım yararı olacaktır sizin için.Yarın sınav bitiminde... bu yazının devamı ; 18 Ağustos İSG Sınavına Gireceklere Başarılar başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , başarılar , sınav

15 Ağustos 2013 Perşembe

18 Ağustos Sınavı için Son Özet-Tekrar İndir


18 Ağustos sınavına hazırlanan iş güvenliği uzmanı adayları için son tekrar niteliğinde güzel hazırlanmış kısa ve önemli bilgilerin olduğu bu dökümanı aşağıdan indirebilirsiniz.Artık... bu yazının devamı ; 18 Ağustos Sınavı için Son Özet-Tekrar başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , iş güvenliği , isg , kısa bilgi , özet , sınava hazırlık , tekrar

14 Ağustos 2013 Çarşamba

18 Mayıs Hatalı ve İptal Sorular


18 Mayıs 2013 tarihinde yapılan iş güvenliği sınavının sorularına itiraz edilmişti. Normalde 2 Haziran günü iptal edilen ve değiştirilen sorular yayınlanacaktı.Fakat 4 haziran 2013 tarihine... bu yazının devamı ; 18 Mayıs Hatalı ve İptal Sorular başlıklı yazımızdadır.

18 mayıs , bakanlık , hatalı sorular , iptal sorular , iş güvenliği soruları , isg sınavı

Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği - Yönetmelikler-Yasalar


Kimyasal maddelerle çalışmalarda sağlık ve güvenlik önlemleri hakkında yönetmelik yayınlandı.6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa istinaden çıkarılan yönetmelikler devam... bu yazının devamı ; Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği başlıklı yazımızdadır.

6331 , iş güvenliği yönetmelikleri , kimyasal maddeler yönetmeliği , mevzuat , tüzükler , yönetmelik

13 Ağustos 2013 Salı

Yetkilendirilmiş Eğitim Kurumları İndir


Bakanlık tarafından yetki belgesini almış İş güvenliği uzmanlığı eğitim kurumlarının en güncel listesi aşağıdadır arkadaşlar. 04.06.2013 Tarihinden itibaren geçerlidir.

 

Aşağıdaki... bu yazının devamı ; Yetkilendirilmiş Eğitim Kurumları başlıklı yazımızdadır.

eğitim firması , eğitim kurumları , iş güvenliği kursu , isg eğitim , isg kurs , yetkili kurumlar

6331 Kısa Bilgiler İş Güvenliği İndir


İş Güvenliği sınavına hazırlanan adaylar için oldukça güzel hazırlanmış bir sunum.6331 dahil olmak üzere kısa kısa hemen hemen tüm bilgilerin yazıldığı bir çalışma notu.Gerçekten... bu yazının devamı ; 6331 Kısa Bilgiler İş Güvenliği başlıklı yazımızdadır.

6331 , hap bilgiler , iş güvenliği , isg , kısa bilgiler , özet bilgiler , sınav notları , sınava hazırlık

İş Güvenliği Yıllık Çalışma Planı İndir


Büyük işletmelerde iş yeri sağlık güvenlik birimi tarafından yıllık çalışma planı hazırlanır ve buna uyulur.Eğer plan uygulanır ise büyük yol almışssınız demektir.Oldukça etkili... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Yıllık Çalışma Planı başlıklı yazımızdadır.

eğitim planları , iş güvenliği planı , isg yıllık plan , yapılması gerekenler , yıllık çalışma plannı

Nakliyat Firmaları Risk Değerlendirmesi - Risk Analizleri


İş güvenliği kanunu gereği tüm işyerleri risk değerlendirmesi yapmak zorunda.Nakliyat firmaları için örnek bir risk değerlendirmesi / analizi örneği paylaşıyorum.Kendinize göre revize... bu yazının devamı ; Nakliyat Firmaları Risk Değerlendirmesi başlıklı yazımızdadır.

iş güvenliği , isg , nakliyat firması , örnek , risk analizi , risk değerlendirmesi , taşımacılık risk analizi

Sertifika için Dilekçe - İş Güvenliği Uzmanı


18 Mayıs 2013'de yapılan iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olanlar, sertifikalarını almak için birkaç işlem yapmalılar, ilk önce sertifika ücreti olan 354 tl'yi gerekli hesaba... bu yazının devamı ; Sertifika için Dilekçe başlıklı yazımızdadır.

dilekçe örneği , iş güvenliği dilekçe , sertifika dilekçe , sertifika parası , sertifika ücreti , talep dilekçesi

12 Ağustos 2013 Pazartesi

İSG Uzmanı Bulundurma Zorunluluğu Erteleniyor mu ? İndir


6331 Sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa istinaden bilindiği gibi 1 temmuz 2013 tarihinde itibaren 50'den az çalışanı bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerin de iş güvenliği... bu yazının devamı ; İSG Uzmanı Bulundurma Zorunluluğu Erteleniyor mu ? başlıklı yazımızdadır.

çok tehlikeli işler , isg erteleme , kanun değişikliği , uzman erteleme , yasa tasarısı

YASA TBMM’DE KABUL EDİLDİ. 6331 SAYILI YASA ERTELENDİ


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun ertelenmesinin esnafı rahatlattığını belirterek,... bu yazının devamı ; YASA TBMM’DE KABUL EDİLDİ. 6331 SAYILI YASA ERTELENDİ başlıklı yazımızdadır.

iş güvenliği ertelendi , yasa kabul edildi

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik İndir


6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununa itinaden yeni yönetmelikler birbir yayınlanmaya devam ediyor.Şimdide İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik yayınlandı.Önemli bir... bu yazının devamı ; İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik başlıklı yazımızdadır.

6331 , acil durum eylem , acil durum yönetmeliği , iş güvenliği , yönetmelikler

11 Ağustos 2013 Pazar

İSG Kanunu Değişiklik Teklifi Düşünceleriniz - İş Güvenliği Uzmanı


Biliyorsunuz ki, 6331 Sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği 1 temmuzdan itibaren 50 veya daha az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler iş güvenliği... bu yazının devamı ; İSG Kanunu Değişiklik Teklifi Düşünceleriniz başlıklı yazımızdadır.

1 yıl erteleme , 6331 erteleniyor mu , i güvenliği kanun değişikliği , isg kanunu erteleme , torba teklif

Yolcu Taşımacılığı Risk Değerlendirmesi İndir


Taksi ile yolu taşımacılığı ( Ofisler ve Taksi Durakları Dahil ) risk değerlendirmesi rehberi Çalışma ve Sosyal Güvenliği bakanlığı tarafınadn yayınlandı.Dosyayı indirerek bilgi sahibi... bu yazının devamı ; Yolcu Taşımacılığı Risk Değerlendirmesi başlıklı yazımızdadır.

6331 , çsgb , risk analizi , risk değerendirme rehberi , taksi risk analizi , yolcu taşıma risk değerlendirmesi

10 Ağustos 2013 Cumartesi

İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim Programı Güncel - İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim


Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakalığı tarafından İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim programı güncellendi ve yayınlandı arkadaşlar.Artık eğitim kurumları bu rehber ve talimatlar sayesinde... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim Programı Güncel başlıklı yazımızdadır.

eğitim içeriği , eğitim kurumları , eğitim programı , güncel müfredat , güncel program , iş güvenliği uzmanı eğitim , isg eğitim programı

Sınavı Kazananların Belge Numaraları - İş Güvenliği Uzmanı


Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı, 18 Mayıs 2013 sınavını kazanan ve sertifika ücreti yatıran adaylar için bir açıklama yaptı.Belge numaralarınız yayınlandı.Sertifikalarınızın... bu yazının devamı ; Sınavı Kazananların Belge Numaraları başlıklı yazımızdadır.

18 mayıs sonuç , bakanlık açıklama , belge numarası , iş güvenliği belge , isg belgesi , isg katip , isg sözleşeme

18 Ağustos 2013 İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı


18 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak olan iş güvenliği uzmanlığı sınavı için paylaşımlarımız devam edecek.Biliyorsunuz ki 6331 ve 4857 sayılı kanunlardan sorumlusunuz.Konuyla ilgili bakanlık... bu yazının devamı ; 18 Ağustos 2013 İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos sınavı , 2013 isg sınavı , ağustos isg sınavu , c sınıfı uzmanlık sınavı , iş güvenliği sınavı , kısa bilgiler , soru bankası

İSG Yüksek lisans yapılabilecek Üniversiteler - İş Güvenliği


Biliyorsunuz ki, iş güvenliği alanında yüksek lisans yapark B sınıfı uzman olma şansınız mevcut.Lisansınız bittikten sonra B sınıfı uzmanlık sınavına giriyorsunuz ve kazanırsaznı b... bu yazının devamı ; İSG Yüksek lisans yapılabilecek Üniversiteler başlıklı yazımızdadır.

b sınıfı uzmanlık , iş güvenliği yüksek lisans , tezsiz yüksek lisans , üniversiteler , yüksek lisans

9 Ağustos 2013 Cuma

Torba Yasa Kabul Edildi


İş sağlığı ve güvenliği kanununda yapılan değişiklikle, iş güvenliği uzmanı,işyeri hekimi ve sağlık personeli görevlendirilmesinin yürürlülük tarihi değişiyor.
Bun göre , bu... bu yazının devamı ; Torba Yasa Kabul Edildi başlıklı yazımızdadır.

iş güvenliği ertelendi , isg ertelendi , kanun değişti , torba yasa

Nace Kodu Nedir ? Nasıl Öğrenilir ? İndir


Özellikle yeni iş güvenliği uzmanlarının en çok merak ettiği konudur.Çünkü biliyorsunuz artık Nace kodlarına göre tehlike sınıflaması yapılır ve uzmanlar ona göre sözleşme yapabiliyor.Yazımızın... bu yazının devamı ; Nace Kodu Nedir ? Nasıl Öğrenilir ? başlıklı yazımızdadır.

az tehlikeli , çok tehlikeli , nace kodu , nace nasıl öğrenilir , nace nedir , tehlike nace kodu , tehlike sınıfları tebliği , tehlikeli

Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmelik Taslağı - Yönetmelikler-Yasalar


6331 Sayılı İş Sağlığı ve güvenliği kanununa istinaden yönetmelikler çıkmaya ve güncellenmeye devam ediyor.Maden işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmelik taslağı bakanlık... bu yazının devamı ; Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmelik Taslağı başlıklı yazımızdadır.

maden işlerinde isg , maden işyerlerinde yönetmelik , yönetmelik taslağı

Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Yönetmeliği


Kişisel koruyucu donanımların işyerlerinde kullanılması hakkında yönetmelik bugün itibari ile resmi gazetede yayınlandı arkadaşlar.6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa istinaden... bu yazının devamı ; Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Yönetmeliği başlıklı yazımızdadır.

kdd yönetmeliği , kişisel koruyucu donanım , yönetmelik

18 Ağustos Sınav Müfredatı İndir


ÇSGB’nın 1 Temmuz 2013 Tarihinde temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim programının yeni içeriğini yayımlayacaktır. Eğitim kurumlarına gönderilen bildirimlerde ise 4857 sayılı kanuna... bu yazının devamı ; 18 Ağustos Sınav Müfredatı başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos sınav müfredatı , 2013 sınav konuları , 6331 dahil mi , bakanlık açıklaması , sınav konuları , yeni konular

18 Ağustos Sınav Uygulama Duyurusu


18 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak olan iş güvenliği uzmanlığı sınavı için bakanlık tarafından bugün bir açıklama yapıldı.Sınav ücreti,sınav tarihi ve saati, soru müfredatı gibi... bu yazının devamı ; 18 Ağustos Sınav Uygulama Duyurusu başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , 18 ağustos sınav , bakanlık açıklama , iş güvenliği sınav bilgileri , isg sınav bilgileri , sınav tarihi , sınav ücrei , sınav uygulama duyurusu

İSG Açıklamalı Soru Bankası 6331


İş Güvenliği Uzmanı adayları için müthiş bir kaynak.Açıklamalı olarak tam 363 sayfadan oluşan bir soru bankası.6331 sayılı kanun dahil olarak hazırlanmış.Açıklamalar ise kısa kısa... bu yazının devamı ; İSG Açıklamalı Soru Bankası 6331 başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , 6331 soru bankası , açıklamalı soru bankası , çetin gençer , iş güvenliği soru kitabı , soru bankası , yeni kanun soru kitabı

8 Ağustos 2013 Perşembe

6331 İle 4857 Kıyaslama Dosyası


Biliyorsunuz ki 18 ağustos sınavına giricek arkadaşlar büyük bir belirsizlikte.6331 de dahil 4857 de dahil.Fakat hangiler iptal değişenler neler bilinmiyor.Bunun için bir arkadaşımız 4857 ile... bu yazının devamı ; 6331 İle 4857 Kıyaslama Dosyası başlıklı yazımızdadır.

4857 , 6331 , arasındaki farklar , is guvenligi kanunu , isg , isg kanunu , kıyaslama

18 Ağustos için İsg Deneme Sınavı


18 Ağustos 2013'de yapılacak olan iş güvenliği uzmanlığı sınavı için paylaşımlarımız devam ediyor.Sınav için deneme sınavı paylaşıyorum.100 sorudan hazırlanmış, güzel sorularla... bu yazının devamı ; 18 Ağustos için İsg Deneme Sınavı başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , 2013 isg soruları , deneme sınavı , iş güvenliği soruları , isg deneme sınavı

Torba Yasa TBMM’inde görüşüldü.


Arkadaşlar, 07.07.2013 tarihinde saat 00:25 saatinde TBMM'de iş sağlığı ve güvenliği kanunun ertelenmesi konuşuldu.Madde 55 ve 56 hakkında bilgiler verildi.CHP ve MHP  vekillere yasanın değişmesine... bu yazının devamı ; Torba Yasa TBMM’inde görüşüldü. başlıklı yazımızdadır.

6331 ertelendi , iş güvenliği ertelendi , isg ertelendi , kanun ertelendi , madde 55 56 kabul edildi , tbmm kararları

İş Güvenliği Eğitim Notları (El ile)


İş Güvenliği sınavına yönelik olarak Zeynep ÖZDAL'ın  hazırlamış olduğu ve elle tuttuğu notlar aşağıdadır.Oldukça düzenli ve güzel oluşturulmuş.Hemen hemen her konu var arkadaşlar.Aşağıdan... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Eğitim Notları (El ile) başlıklı yazımızdadır.

eğitim notları , iş güvenliği notları , isg ders , isg notları

İşbaşı Eğitim Değerlendirme Formu


Arkadaşlar biliyorsunuz işbaşı öncesi yapılan yani toolbox dediğimiz eğitimler gayet etkili ve faydalıdır.Hergün farklı konularla işbaşı öncesinde 10-15 dakikalık sürelerle personelleri... bu yazının devamı ; İşbaşı Eğitim Değerlendirme Formu başlıklı yazımızdadır.

eğitim katılım formu , eğitim tutanağı , iş güvenliği , işbaşı eğitimi , toolbox , toolbox tutanağı

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Patlatmadan Korunma Dökümanı


Biliyorsunuz ki bazı işyerlerinde iş güvenliği için patlatmadan korunma dökümanı hazırlanmalıdır.Bu dökümana göre aksiyonlar almalısınız ve herhangi bi patlama anında yapılması gerekenleri... bu yazının devamı ; Patlatmadan Korunma Dökümanı başlıklı yazımızdadır.

belge , döküman , iş güvenliği , patlamadan korunma , patlatma

İş Güvenliği Kurul Toplantı Tutanağı


Biliyorsunuz ki,iş güvenliğinde kurul toplantıları olmazsa olmazlardandır.Tüm yetkililerin katıldığı bu toplantıda iş güvenliği adına önemli kararlar aldırmak gerekiyor.Çıkan sonuç... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Kurul Toplantı Tutanağı başlıklı yazımızdadır.

iş güvenliği kurulu , isg kurul , toplantı , toplantı belgesi , toplantı tutanağı

İş Güvenliği Uzmanı Olma Şartı Değişti


İş güvenliği uzmanı olabileceklerin meslekleri arttı.Artık müfettişlerde iş güvenliği uzmanı olabilecekler.Biyologlarda iş güvenliği uzmanı olabilecekler.Kapsam genişledi.Dün gece meclisde... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Uzmanı Olma Şartı Değişti başlıklı yazımızdadır.

biyoloji mezunu , değişiklik , iş güvenliği uzmanı olabilecekler , isg uzmanı olanlar , kanun , kimler iş güvenliği uzmanı , müfettişler , önerge

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Mesleki Eğitimler Yönetmeliği


Tehlikeli ve Çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacakların mesleki eğitimlerine dair yönetmelik bugün itibariyle yayınladı.6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa... bu yazının devamı ; Mesleki Eğitimler Yönetmeliği başlıklı yazımızdadır.İş Güvenliği hakkında herşey.

6331′den Sonra Yayınlanan Yönetmeliklerin Listesi


Son zamanlarda 18 ağustos iş güvenliği uzmanlığı sınavına girecek arkadaşlardan birçok soru alıyorum.Hangi yönetmeliklerden,hangi kanunlardan sorumluyuz diye.Aslında bunu öğrenmek çok... bu yazının devamı ; 6331′den Sonra Yayınlanan Yönetmeliklerin Listesi başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos sınavı , 6331 yönetmelik , güncellenen yönetmelikler , hangi kanun , hangi yönetmelik , liste , sınava dahil yönetmelikler , yönetmelik listesi

Risk Analizi Mobilya Atölyesi


Mobilya atölyesi için hazırlanmış güzel bir risk değerlendirmesi örneği arkadaşlar.Örnek olarak kullanabilirsiniz ve kendi risk analizinizi oluşturabilirsiniz.Sitemizde risk analizlerini paylaşmaya... bu yazının devamı ; Risk Analizi Mobilya Atölyesi başlıklı yazımızdadır.

atölye risk analizi , iş güvenliği risk , mobilya atölyesi , örnek , risk analizi , risk değerlendirmesi

18 Ağustos Sınavı İçin Kısa Notlar


18 Ağustos tarihinde yapılacak olan iş güvenliği uzmanlığı sınavı için hazırlanan kısa notları paylaşıyoruz arkadaşlar.Kısa kısa önemli bilgilerden oluşan toplamda 12 sayfalık bir... bu yazının devamı ; 18 Ağustos Sınavı İçin Kısa Notlar başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos sınavı , 6331 kısa bilgiler , 6331 özet , is güvenligi uzmanı , kısa bilgiler , sınav notları

18 Ağustos İş Güvenliği Uzmanı Sınav Başvurusu


18 Ağustosta yapılacak olan iş güvenliği uzmanı için sınavı başvurusu başladı arkadaşlar.Aşağıdaki linke sınav ücreti,başvuru klavuzu gibi ayrıntılı bilgiler mevcut.Aşağıdaki linke... bu yazının devamı ; 18 Ağustos İş Güvenliği Uzmanı Sınav Başvurusu başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos başvurusu , başvuru fotoğrafı , başvuru ücreti , is güvenligi uzmanı , sınav basvurusu , sınav ücreti

Acil Durum Plan Sunumu


Biliyorsunuz ki çoğu işletme için acil durum planı yapılmak zorunda.Bunu sadece bir evrak olarak görmemeliyiz.Herhangi bir acil durumda bu prosedörü uygulayarak can kaybı yaşanmadan olayı... bu yazının devamı ; Acil Durum Plan Sunumu başlıklı yazımızdadır.

acil durum planı , acil eylem planı , eğitim sunumu , iş güvenliği , nasıl yapılır , slayt

İşyeri Hekimi Görev,Yetki,Sorumluluk Yönetmeliği


İşyeri hekimi ve diğer sağlık personellerinin görev,yetki,sorumluluk ve eğitim hakkında yönetmelik yayınlandı.Çalışma sürelerinde değişiklikler mevcut.Yönetmeliği biran önce okuyup... bu yazının devamı ; İşyeri Hekimi Görev,Yetki,Sorumluluk Yönetmeliği başlıklı yazımızdadır.

eğitim yönetmeliği , görev ve sorumluluk , is guvenligi kanunu , işyeri hekimi , yönetmelik

Kapalı Alanlara Giriş İzin Formu


Bir işletmedeki çalışma izinleri iş güvenliğinin temelini oluşturur.Birçok büyük ve kurumsal firma mutlaka iş izin formlarını kullanır,çünkü çok etkilidir ve proaktif çözüm odaklıdır.Bir... bu yazının devamı ; Kapalı Alanlara Giriş İzin Formu başlıklı yazımızdadır.

çalışma izinleri , iş güvenliği formu , isg formları , izinler , kapalı alan izin formu

İş Güvenliği Disiplin Talimatı


İş Güvenliği disiplin talimatı bir işletme için olmazsa olmazlardandır. Hele ki bu işletme bir inşaat şantiyesi ise disiplin talimatı çok önemlidir ve mutlaka uygulanmalıdır.Talimatta hangi... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Disiplin Talimatı başlıklı yazımızdadır.

ceza prosedürü , disiplin talimatı , iş güvenliği talimatlar , isg talimatları

Ucuz Atlatma Raporu


Ucuz atlatmanın iş güvenliğinde ne anlama geldiğini hemen hemen hepimiz biliyoruzdur,zarar görmeden atlattığımız olaylardır.İşletmemizdeki ucuz atlatmalar bize o işletmede ne tür kazalar... bu yazının devamı ; Ucuz Atlatma Raporu başlıklı yazımızdadır.

belge , iş güvenliği , kaza raporu , rapor , ucuz atlatma

Fiziksel Risk Etmenleri Eğitim Sunumu


İş Güvenliği uzmanı sınavına hazırlanan adaylar için paylaşımlarımız devam ediyor.Birçok sınavda soruları bulunan fiziksel risk etmenlerinin eğitimi paylaşıyorum.Gayet güzel hazırlanmış... bu yazının devamı ; Fiziksel Risk Etmenleri Eğitim Sunumu başlıklı yazımızdadır.

eğitim notları , fiziksel risk etmenleri , iş güvenliği slaytları , isg eğitim

4 Ağustos 2013 Pazar

İnşaat İşlerinde İSG


İnşaat sektöründeki iş güvenliği ile ilgili eğitim sunumunu paylaşıyorum arkadaşlar.İnşaat ile ilgili birçok bilgi mevcut.İş güvenliği uzmanlığı sınavına hazırlanıyorsanız da... bu yazının devamı ; İnşaat İşlerinde İSG başlıklı yazımızdadır.

eğitim sunumu , inşaat iş güvenliği , inşaat isg , not , slay

750 Günlük Prim İptal


Arkadaşlar biliyorsunuz, geçenlerde iş güvenliği uzmanlarının yeterliliğini sağlamak için kendi mesleğinde 750 günü dolduran kişiler kendi sektörlerinde A Sınıfı uzman görevi görebileceklerdir.Bununla... bu yazının devamı ; 750 Günlük Prim İptal başlıklı yazımızdadır.

750 gün prim , a sınıfı iptal , danıştay , durdurma kararı , iptal , iş güvenliği , isg , yönetmelik iptal

İş Güvenliği Yıllık Çalışma Planı


İş güvenliğinde yıllık çalışma planı oldukça önemlidir,herhangi bir dökümanın zamanı atlanmamalı ve unutulmamalıdır.Bu yüzden yıllık plana sabit kalınarak yapılan işler herzaman... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Yıllık Çalışma Planı başlıklı yazımızdadır.

iş güvenliği planı , isg yıllık plan , yıllık çalışma planı

18 Ağustos Sınavı İçin Yönetmelik Özetleri


İş Güvenliği uzmanı sınavı için hazırlanan hemen hemen tüm yönetmeliklerin özetlerini içeren bir arşiv arkadaşlar.Gayet güzel hazırlanmış ve yararlı.Fakat 6331 ve yeni yönetmelikler... bu yazının devamı ; 18 Ağustos Sınavı İçin Yönetmelik Özetleri başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos , c sınıfı özet , iş güvenliği özeti , yönetmelik özet

MSDS Özet Örneği


Biliyorsunuz ki kimyasal malzemelerde MSDS dediğimiz bir döküman uygulanır.Bu dökümanın amacı, o kimyasalın hangi yollar ile zarar verdiği,hangi etkilerde bulunduğu,nasıl kullanılması gerektiği... bu yazının devamı ; MSDS Özet Örneği başlıklı yazımızdadır.

belge , iş güvenliği , kimyasal belge , malzeme güvenlik bilgi formu , msds

İş Güvenliği Sınava Hazırlık Notları


18 Ağustos 2012 sınavı için oldukça az kaldı.Yineden bazı şeyleri öğrenmek için zamanınız var.Bu süre çercevesinde kısa ve özet bilgileri sitemizden bulabilirsiniz ve çalışabilirsiniz.Kasımda... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Sınava Hazırlık Notları başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos sınavı , c sınıfı uzmanlık sınavı , hap bilgiler , iş güvenliği notlar , isg , isg eğitim , isg sunum , kısa bilgiler , özet bilgiler , spot bilgiler

3 Ağustos 2013 Cumartesi

2012 SGK Yılı İstatistikleri


Sosyal güvenlik kurumu ( sgk ) 2012 yılı istatistikleri açıkladı.En dikkat çeken ise, iş kazası sonucu ölümler 2011 yılına göre %56 azaldı.İstatistiklerin tamamını aşağıdaki dosyada... bu yazının devamı ; 2012 SGK Yılı İstatistikleri başlıklı yazımızdadır.

iş güvenliği , isg , istatistik , kaza sayısı , ölüm oranı , sgk

6331′den Sonra Yayınlanan Yönetmeliklerin Listesi


Son zamanlarda 18 ağustos iş güvenliği uzmanlığı sınavına girecek arkadaşlardan birçok soru alıyorum.Hangi yönetmeliklerden,hangi kanunlardan sorumluyuz diye.Aslında bunu öğrenmek çok... bu yazının devamı ; 6331′den Sonra Yayınlanan Yönetmeliklerin Listesi başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos sınavı , 6331 yönetmelik , güncellenen yönetmelikler , hangi kanun , hangi yönetmelik , liste , sınava dahil yönetmelikler , yönetmelik listesi

Yemekhane Risk Analizi Kinney


Birçok risk değerlendirmesi mevcut,bu sefer kinney metodu ile yapılmış bir risk analizi paylaşıyorum.Yemekhane için yapılmış bir analiz.Kinney metodu çok uygulanan bir metod değil fakat oldukça... bu yazının devamı ; Yemekhane Risk Analizi Kinney başlıklı yazımızdadır.

kinnet metodu , kinney risk analizi , risk değerlendirmesi , yemekhane risk analizi

İş Güvenliği Soru Bankası Kitabı


Yeni kanun ve yönetmeliklere göre hazırlanan yani 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu buna istinaden çıkan yönetmeliklere göre hazırlanmıştır.18 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Soru Bankası Kitabı başlıklı yazımızdadır.

18 mayıs isg sınavı , 18 mayıs sınav soruları , c sınıfı uzmanlık soruları , deneme sınavları , iş güvenliği soruları , isg soru bankası , soru bankası , soru kitabı

18 Ağustos 2013 Soru Bankası


Biliyorsunuz ki 18 ağustos 2013 tarihinde yapılacak olan sınavın müfredatına 6331 sayılı kanun ve yönetmelikleri dahil oldu.4000 soru ve pratik bilgilerle hazırlanan iş güvenliği kitabımız... bu yazının devamı ; 18 Ağustos 2013 Soru Bankası başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos soru bankası , 4000 soru , 6331 soru bankası , soru bankası , soru kitabı , yeni yönetmelikler soruları

Kaynak İşlerinde İSG Eğitim Sunumu


Sınava hazırlanan iş güvenliği uzmanı adayları için kaynak işlerinde iş güvenliği ile ilgili eğitim sunumu paylaşıyorum.Sınavda kaynak ile ilgili mutlaka soru çıkacaktır.Kaçırmamamanız... bu yazının devamı ; Kaynak İşlerinde İSG Eğitim Sunumu başlıklı yazımızdadır.

eğitim sunumları , iş güvenliği eğitimi , isg notları , kaynak isg

İş Güvenliği Hap Bilgiler 2013


18 Ağustos sınavına hazırlanan iş güvenliği uzmanı adayları için paylaşımlarımız devam ediyor.Şimdi ise çok güzel hazırlanmış ve çok yararlı olacağını düşündüğüm kısa bilgilerden... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Hap Bilgiler 2013 başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos hap , 2013 hap bilgiler , hap bilgiler , iş güvenliği eğitim , iş güvenliği özet , iş güvenliği sınav , iş güvenliği soruları , isg bilgiler , kısa bilgiler , özet bilgiler

İş Güvenliği Sınavı İçin Kanun Özeti


6331 Sayılı kanunun iş güvenliği sınavına dahil olmasıyla birlikte müfredat değişti ve birçok aday için soru işaretleri oluştu.Kanun ile ilgili özetler,karşılaştırmalar ve önemli bilgiler... bu yazının devamı ; İş Güvenliği Sınavı İçin Kanun Özeti başlıklı yazımızdadır.

iş güvenliği özet , kanun , kısa bilgiler , müfredat , özet , sınav

2 Ağustos 2013 Cuma

18 Ağustos Sınavı için 6331 Özeti


18 Ağustos iş güvenliği uzmanı sınavına hazırlanan adaylar için, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun çok güzel hazırlanmış bir özeti aşağıda arkadaşlar.Yahya Kemal... bu yazının devamı ; 18 Ağustos Sınavı için 6331 Özeti başlıklı yazımızdadır.

18 ağustos özet , 6331 özet , c sınıfı uzmanlık özeti , çalışma sunum , eğitim sunum , iş güvenliği özeti , isg özet , kanun özet